THE TOMATO
* Vincent Scalisi *
Tomatoes are special for many reasons. Certainly they are delicious. They can be eaten many ways. If you have ever grown tomatoes, you know that when they are in season, there are a lot of tomatoes. We save those tomatoes for use during the year. They sustain us. They keep us healthy. And certainly they are delicious. We preserve our tomatoes. But, over the years, my father taught me, that preserving the tomatoes also preserves the family.
We begin with laying the tomatoes out in the sun a few days before the operation. We clean them; throw out the ones with rot. Then, as a family, Parents, Uncles, Cousins and child, we gather for a day of work. We set the pots to boil. We cook, and grind the tomatoes into a red gold. Everyone has their job. It has become a habit. Mother adds the salt, lemon juice and basil, father and uncle grind the tomatoes, I cook. I cook the tomatoes then I cook the jars. Everyone is busy, all day and when we are done, we have achieved some very special results.
Many years ago, my daughter did not want to participate. She was a young girl and wanted to play with her friends. I told her, that she will work with her grandfather today. And years from now, she would be glad she did. My daughter, she sulked and whined at first, but then she got into the rhythm of the work. At the end, when the cleanup was done and we ate a fine outside meal, she smiled and laughed with all of us as we looked upon our many jars of tomatoes.
Several years later, my daughter was away at a school. I was scheduling the tomato day with the family. She asked if we could wait until she got home. She knew now, the importance of the day. It was about a lot more than the tomatoes. It was about family.
Each time we eat these tomatoes, we remember. We remember that day, we remember who we are. We get joy in many ways from the tomato. We plant them and care for them and watch them grow and there is a great satisfaction in that. We harvest and we preserve and that day is a special day. And then we eat them. Each meal becomes special, because we know; we are having this meal because as a family, we are one.
IL POMODORO
* Vincent Scalisi *
I pomodori sono speciale per molte ragioni. Certo, sono deliziosi. Essi possono essere consumati molti modi. Se avete mai pomodori cresciuti, si sa che quando sono in stagione, ci sono un sacco di pomodori. Risparmiamo quei pomodori per l'uso durante l'anno. Essi sostengono noi. Ci tengono in buona salute. E certamente sono deliziosi. Noi conserviamo i nostri pomodori. Ma, nel corso degli anni, mio padre mi ha insegnato, che conservando i pomodori conserva anche la famiglia.
Si inizia con la posa dei pomodori al sole qualche giorno prima dell'operazione. Noi li pulire; buttare fuori quelli con marciume. Poi, come una famiglia, genitori, zii, cugini e bambino, ci riuniamo per una giornata di lavoro. Abbiamo impostato le pentole a bollire. Cuciniamo, e macinare i pomodori in un oro rosso. Ognuno ha il proprio lavoro. E 'diventata un'abitudine. Madre aggiunge il sale, succo di limone e basilico, padre e lo zio macinare i pomodori, cucino. Cucino i pomodori poi cuocere i vasi. Tutti sono impegnati, per tutto il giorno e quando abbiamo finito, abbiamo raggiunto alcuni risultati molto particolari.
Molti anni fa, mia figlia non vuole partecipare. Era una giovane ragazza e voleva giocare con i suoi amici. Le ho detto, che lavorerà con il nonno oggi. E anni da adesso, sarebbe contento che ha fatto. Mia figlia, lei broncio e piagnucolò in un primo momento, ma poi ha ottenuto nel ritmo del lavoro. Alla fine, quando la pulizia è stato fatto e abbiamo mangiato un pasto fuori bene, sorrideva e rideva con tutti noi, come abbiamo guardato sui nostri numerosi barattoli di pomodori.
Diversi anni dopo, mia figlia era via in una scuola. Mi è stato la pianificazione della giornata di pomodoro con la famiglia. Mi ha chiesto se potevamo aspettare fino a quando è arrivata a casa. Ora sapeva, l'importanza della giornata. Si trattava di molto di più che i pomodori. Si trattava di famiglia.
Ogni volta che mangiamo questi pomodori, ricordiamo. Ricordiamo che giorno, ci ricordiamo chi siamo. Otteniamo la gioia in molti modi dal pomodoro. Piantiamo loro e la cura per loro e vederli crescere e c'è una grande soddisfazione in questo. Raccogliamo e conserviamo e quel giorno è un giorno speciale. E poi li mangiamo. Ogni pasto diventa speciale, perché sappiamo; stiamo avendo questo pasto perché come una famiglia, noi siamo uno.
Nessun commento:
Posta un commento